Ansigt

Sorter efter

Der er normal set to forskellige måder at producere instant kaffe på. Den ene hedder ”freeze drying. Denne måde går ud på, at man først nedfryser bønnerne for derefter at gøre trykket omkring dem mindre. Det får dem først til at blive meget hårde, hvorefter de splintres og bliver til det, man kender som instant kaffe: enten store eller små ”klumper”. Den anden metode hedder ”spray drying”. Det går ud på, at man – efter at kaffen er brygget – sprayer den med en varm gas, hvilket får den til at forvandles til pulver.

En god og hurtig kop kaffe

Begge metoder virker fremragende til formålet. Det siges dog blandt kendere, at instant kaffe ved ”freeze drying” er af almen højere kvalitet, grundet af den højere kvalitet af den metode. Kvaliteten af det endelige produkt afhænger dog i endnu højere grad af kvaliteten af de bønner, der i første omgang arbejdes med.

Når du skal vælge mellem normal eller instant kaffe, er løsningen lige til. Du skal spørge dig selv: hvad er formålet? Hvis formålet er, at man skal nyde en kop mokka af den højeste kvalitet, så er skal man nok tænke sig om to gange, inden man vælger instant kaffe, selvom den stadig bedre teknologi dog sørger for, at kaffen kun bliver bedre. Men hvis du har brug for bare en god kop, hvor det klart er et plus, at det kan gå stærk, så er instant kaffe det rigtige for dig. Det har også flere andre fordele, som at du for eksempel kan tage varm vand med i en termokedel, og derved kan komme til at brygge kaffe på stedet.


Personlig-pleje.dk ©